Bel ons +31 88 247 5610
Kooi Alarm Center +31 88 247 5601
Bel ons direct
Contact
1
2

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? We kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
18 januari 2024

Campine is de Europese expert voor het recycleren van autobatterijen. Het bedrijf verzamelt en verwerkt deze in drie productievestigingen in België en Frankrijk. Voor Campine, met de hoofdvestiging in Beerse, zijn duurzame recyclage en circulaire economie dagelijkse realiteit. Evenals broei- en brandgevaar. Kooi camerabewaking in Drachten biedt de oplossing.

Tekst Willem-Jan Schampers | Foto’s Kooi/Campine

Rising Early Detection

“Vanuit Kooi zijn we al een jaar of vijf actief in de broeidetectie”, vertelt Richard Venema, commercieel manager Rising Early Detection (RED) en verantwoordelijk voor het Team Benelux. “Met sinds begin dit jaar ook een kantoor in België. We hebben al diverse klanten hier. Toch merkten we dat er nogal wat scepsis in de recyclingbranche was. Systemen werken immers niet altijd, waardoor het probleem van de klant niet wordt opgelost.  Bij Kooi pretenderen we echter dat wij wél de juiste oplossing hebben en dit wordt ook bevestigd door bijvoorbeeld Campine.”

Gert Pelckmans is preventiemedewerker in Beerse en kan de woorden van Venema beamen. “Tijdens het verwerkingsproces van loodbatterijen schuilt dagelijks het risico voor brand en broei. Om onze recyclinglocatie zo veilig mogelijk te houden, hebben wij ervoor gekozen om een tweetal thermometrische camera’s door Kooi te laten installeren. Die registreren continu de temperatuur in de opslag van batterijen. Het algoritme zorgt ervoor dat de ‘valse meldingen ‘eruit worden gefilterd. We worden dus alleen gewaarschuwd als er écht iets aan de beurt is.”

Adobestock 634939908

Continue

Volgens Venema zijn er bij Campine al enkele broeigevallen geweest, waarbij het systeem van Kooi erger heeft voorkomen. “Doordat broei niet zichtbaar is, wordt dit vaak te laat ontdekt. Onze geavanceerde thermometrische camera’s monitoren de temperatuur van de afvalhoop continu, waardoor broei snel wordt gedetecteerd.” Pelckmans valt hem bij: “Voorheen hielden onze medewerkers ter plaatse dit zelf in de gaten, maar een deel van de nacht was de controle onvoldoende. Vandaar dat we op zoek waren naar een detectiesysteem dat 24/24, zeven dagen per week actief is.”

De RED is een thermometrische camera die 360 graden kan roteren. Martin Saverys, salesmanager bij Kooi camerabewaking België: “De camera kan een gebied detecteren van maximaal 70.000 vierkante meter. Wanneer de temperatuur afwijkt van een normale situatie, wordt er direct een melding verstuurd naar onze eigen alarmcentrale. Samen met de klant wordt het zogeheten ‘alarmprotocol’ bepaald, zodat we een op maat gemaakte oplossing kunnen bieden. Dit is ook bij Campine het geval.”

Slimme software

Pelckmans benadrukt dat het niet alleen de camera’s zijn waarom voor Kooi is gekozen. “Het is het totaalpakket, dus inclusief de geavanceerde software die berekeningen uitvoert en door Kooi zelf is ontwikkeld. Hierdoor wordt vroegtijdig brand en broei gedetecteerd.” Venema: “Door het gebruik van Artificial Intelligence (AI) is de RED in staat om ook tijdens werkuren optimaal te functioneren. Alarmen van voertuigen met warme motoren worden er namelijk uitgefilterd.”  

Het systeem is leverbaar in een vaste en mobiele versie en kan volledig autonoom in energievoorziening geleverd worden. Venema: “Tijdens onze eerste kennismaking, hebben we meteen aangeboden om – geheel vrijblijvend – ons mobiel RED-systeem als demo-opstelling uit te proberen. Van dit aanbod werd door Campine dankbaar gebruik gemaakt. Vervolgens is besloten om twee vaste camera’s aan te schaffen.” Pelckmans is zeer te spreken over deze manier van samenwerking: “De voornaamste reden om voor Kooi te kiezen, is de flexibiliteit, de snelle service en het feit dat de camera’s ook stand-alone kunnen draaien.”

Opdrachtgevers waar we trots op zijn
Ivago
Renewi
Revatech
Veolia
Campine
Pre Zero
Cett
Beatsen