Bel ons +31 88 247 5610
Kooi Alarm Center +31 88 247 5601
Bel ons direct
Contact
1
2

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? We kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator

Kooi heeft jarenlange ervaring in het beveiligen van zonneparken

Het beveiligen van zonneparken is één van de expertises van Kooi. Tijdens de bouw bevinden zich dure panelen, omvormers en kabels op het terrein. Diefstal en vernieling vormen een groot risico en kunnen tot enorme schade leiden. Wij bieden een totaaloplossing voor zonneparkbeveiliging aan, zodat we onze klanten volledig kunnen ontzorgen.

De detectiecamera’s zijn verbonden met het Kooi Alarm Center, waar ervaren centralisten 24/7 meekijken. Zij kunnen van afstand een sirene of luidspreker activeren. In 99% van de gevallen voorkomt dit diefstal of vandalisme. Mocht de inzet van politie toch nodig zijn, dan nemen wij de interventiekosten voor onze rekening. Directe alarminterventie is namelijk inbegrepen in onze complete dienstverlening voor zonnepark beveiliging.

Voordelen Kooi
Zonnepark beveiliging
  • U bent niet gebonden aan abonnementskosten
  • Interventiekosten zijn altijd inbegrepen in onze service
  • Tijdens ongewenste situaties wordt meteen actie ondernomen met een ingesproken bericht en de sirene
  • Bewezen effectief om indringers af te schrikken en schade te voorkomen
  • Na de werkuren of ‘s avonds wordt u niet gestoord door inkomende alarmen
Zonnepark Beveiliging Met Kooi Camerabeveiliging

Regelgeving omtrent zonneparkbeveiliging

Zonneparken zijn een relatief recente ontwikkeling, waarbij veel nieuwe vraagstukken ontstaan zijn. Vooral verzekeringstechnisch. Sinds 2020 is het bijvoorbeeld verplicht om een gecertificeerd en actief beveiligingssysteem te installeren om het zonnepark te beschermen tegen calamiteiten.

Schade door diefstal of vernieling kan veel geld kosten. Het gaat vaak niet alleen om vervanging van materiële zaken, maar ook om verlies van opbrengst, herstelkosten of compensatiekosten. Alleen wanneer u aan de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij voldoet zullen zij de kosten dekken.

Een nieuwe beveiligingsvraag voor zonneparken

Het volstaat niet om uw locatie te beschermen met een omheining. Het hele zonnepark moet onder toezicht staan van gecertificeerde detectiecamera’s en alarmmeldingen moeten onmiddellijk doorgestuurd worden naar een alarmcentrale. Zo kan er snel actie ondernomen worden.

Wij maken gebruik van onze eigen mobiele camera-units, ofwel de Unit For Observation. Deze zijn verbonden met het Kooi Alarm Center, waar ervaren medewerkers 24/7 meekijken. Zij kunnen vanop afstand een sirene of luidspreker activeren. In 99% van de gevallen voorkomt dit diefstal of vandalisme in uw zonnepark. Moest het toch nodig zijn om interventie of de politie in te zetten, dan nemen wij de interventieosten voor onze rekening. Directe alarminterventie is immers inbegrepen in onze complete dienstverlening voor zonneparkbeveiliging.

Het Kooi Alarm Center waakt over uw bezittingen

Heeft u het al meegemaakt dat uw zonnepanelen gestolen werden? We hopen van niet. Maar het is altijd verstandig om in de toekomst voorbereid te zijn op diefstal, vernielingen en andere situaties. Transformatoren, bekabeling en andere apparatuur zijn populair bij inbrekers. Ook vernielingen komen voor in zonneparken. Onze camera’s kunnen uw zonneparken goed in beeld brengen, maar wat als er effectief ongewenste bezoekers op het terrein verschijnen?

We beschikken over het Kooi Alarm Center. Onze beveiliging van zonneparken helpt om vanop afstand de diefstal van zonnepanelen tegen te gaan. Geen overbodige inzet van mankracht, wel dag en nacht toezicht op uw zonnepark. Naast een efficiënte werkwijze, kunt u ook rekenen op uitstekende service. Daarbij hoort uitgebreide rapportering van incidenten en altijd persoonlijk contact.

Kooi biedt totale beveiliging voor uw zonnepark

Kooi onderscheidt zich door een totaalpakket aan te bieden voor de beveiliging van uw zonnepark. Wij beschikken over verschillende middelen om de perfecte oplossing voor u te creëren. Iedere camera-unit kan, indien nodig, uitgebreid worden met extra systemen om deze autonoom te laten draaien.

Een groot voordeel van ons beveiligingssysteem is dat we de installatie snel kunnen aanpassen of verplaatsen wanneer het zonnepark verandert, zodat deze altijd optimaal beschermd is. Wij blijven continu werken om de systemen te verbeteren, waardoor we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Weten of uw zonnepark goed beveiligd is?

Vraagt u zich af of de beveiliging van uw zonnepark in orde is? Contacteer ons dan. We voeren graag een gratis beveiligingsscan voor u uit om diefstal van uw zonnepanelen te voorkomen.

Wij beschikken over de middelen om voor iedere opdrachtgever een op maat gemaakt plan te creëren. Hierbij houden we rekening met de omvang van het zonnepark, de camerabeveiliging die hiervoor nodig is en de eisen van de verzekeringsmaatschappijen. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen met onze zonneparkbeveiliging.

 

Oplossingen voor elk type terrein
Product UFO Go
UFO Go

Camerabewaking voor inritten en toegangshekken.

Camerabewaking voor inritten en toegangshekken.

Bekijk
Product UFO Prime Kooi
UFO Prime

Effectieve camerabewaking voor specifieke objecten.

Effectieve camerabewaking voor specifieke objecten.

Bekijk
Product UFO Medium
UFO Medium

Slimme beveiliging voor grote en complexe locaties.

Slimme beveiliging voor grote en complexe locaties.

Bekijk
UFO Pro Image Card
UFO Pro

Camerabewaking voor extra grote terreinen.

Camerabewaking voor extra grote terreinen.

Bekijk
Product UFO Go
UFO Go

Camerabewaking voor inritten en toegangshekken.

Camerabewaking voor inritten en toegangshekken.

Bekijk
Product UFO Prime Kooi
UFO Prime

Effectieve camerabewaking voor specifieke objecten.

Effectieve camerabewaking voor specifieke objecten.

Bekijk
Product UFO Medium
UFO Medium

Slimme beveiliging voor grote en complexe locaties.

Slimme beveiliging voor grote en complexe locaties.

Bekijk
UFO Pro Image Card
UFO Pro

Camerabewaking voor extra grote terreinen.

Camerabewaking voor extra grote terreinen.

Bekijk

Veel gestelde vragen over zonneparken beveiliging

 

Hoe kan camerabewaking helpen bij het voorkomen van diefstal van waardevolle apparatuur in zonneparken?

Ook na de bouw en oplevering van een zonnepark vindt er steeds vaker diefstal of vernieling plaats. Camerabewaking helpt dus ook bij het voorkomen van diefstal op reeds operationele zonneparken door constant toezicht te houden en verdachte activiteiten te detecteren. Hierdoor kan het Kooi Alarm Center direct actie nemen en diefstal voorkomen voordat er schade wordt toegebracht aan waardevolle apparatuur. 


Wat zijn de kosten voor het beveiligen van zonneparken en zonnepanelen?

De kosten voor het beveiligen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals omvang van het park, benodigde beveiligingsmaatregelen en de duur van beveiliging. Bij Kooi Camerabewaking werken we met een vast weektarief waarbij alle service en onvoorziene kosten zijn inbegrepen. Zo zijn projectkosten 100% voorspelbaar en kom je nooit voor verrassingen te staan. Neem contact op voor een persoonlijke prijsopgave.


Wat gebeurt er nadat een beveiligingsincident is gedetecteerd in een zonnepark en hoe wordt er gereageerd?

Nadat een beveiligingsincident is ontdekt in een zonnepark, neemt het beveiligingsteam van Kooi Camerabewaking direct actie. Het Kooi Alarm Center activeert indien nodig een sirene of luidspreker om indringers af te schrikken. In geval van nood kan de inzet van beveiligers of politie worden gecoördineerd om de situatie te beheersen. Het incident wordt ook gedocumenteerd en gerapporteerd aan de betrokken partijen voor verdere opvolging.


Hoe kan het beveiligen van zonneparken de kosten verminderen tijdens het bouwen van een zonnepark?

Het beveiligen van zonneparken kan de kosten tijdens de bouw verminderen door het voorkomen van diefstal en vandalisme. Hierdoor blijft de waardevolle apparatuur behouden en worden vertragingen en reparatiekosten voorkomen. Efficiënte beveiligingsmaatregelen kunnen de risico's minimaliseren en de bouwprocessen soepel laten verlopen, wat leidt tot kostenbesparingen en een snellere projectoplevering.


Hoe draagt het beveiligen van zonneparken bij aan duurzaamheid?

Het beveiligen van zonneparken draagt bij aan duurzaamheid doordat het de continuïteit van de energieproductie waarborgt. Door diefstal en schade te voorkomen, blijven de zonnepanelen optimaal presteren en wordt de duurzame energieopwekking gegarandeerd. Het minimaliseren van verliezen en de behoefte aan vervanging draagt bij aan een efficiënter en duurzamer gebruik van hulpbronnen.


Staat je vraag er niet bij? Neem vooral contact met ons op, wij helpen je graag verder met vastgoed- en leegstandbeveiliging.
Kooi beveiliging voor elk type terrein
Werfbeveiliging
Werfbeveiliging

Efficiënte beveiliging voor jouw bouwwerf

Efficiënte beveiliging voor jouw bouwwerf

Lees meer
Terreinbeveiliging
Terreinbeveiliging

Voorkom schade en diefstal met terreinbeveiliging.

Voorkom schade en diefstal met terreinbeveiliging.

Lees meer
Windmolenparken beveiliging
Windmolenparken beveiliging

Beveiliging tijdens de bouw van windmolenparken.

Beveiliging tijdens de bouw van windmolenparken.

Lees meer
Recyclagesector
Recyclagesector

Vroegtijdig signaleren van brand- en broeihaarden bij afvalopslag.

Vroegtijdig signaleren van brand- en broeihaarden bij afvalopslag.

Lees meer
Immobiliën en leegstandbeveiliging
Immobiliën en leegstandbeveiliging

Camerabeveiliging voor leegstaande gebouwen en immobiliën.

Camerabeveiliging voor leegstaande gebouwen en immobiliën.

Lees meer
Rijplaten beveiliging
Rijplaten beveiliging

Beveilig jouw rijplaten met camerabeveiliging

Beveilig jouw rijplaten met camerabeveiliging

Lees meer
Beveiliging opslag
Beveiliging opslag

Camerabeveiliging voor jouw kostbare materialen.

Camerabeveiliging voor jouw kostbare materialen.

Lees meer
Parkeerplaats beveiliging
Parkeerplaats beveiliging

Tijdelijke camerabeveiliging voor parkeerplaatsen.

Tijdelijke camerabeveiliging voor parkeerplaatsen.

Lees meer
Brandstofbeveiliging
Brandstofbeveiliging

Voorkom brandstofdiefstal van jouw machines en materieel.

Voorkom brandstofdiefstal van jouw machines en materieel.

Lees meer
Werfkeetbeveiliging
Werfkeetbeveiliging

Beveilig jouw werfketenpark met camerabeveiliging.

Beveilig jouw werfketenpark met camerabeveiliging.

Lees meer
Zonnepark beveiligen
Zonnepark beveiligen

Camerabeveiliging tijdens de bouw van zonneparken.

Camerabeveiliging tijdens de bouw van zonneparken.

Lees meer
Bedrijventerrein beveiligen
Bedrijventerrein beveiligen

Beveilig je bedrijventerrein met camera's

Beveilig je bedrijventerrein met camera's

Lees meer
Tijdelijk cameratoezicht
Tijdelijk cameratoezicht

Tijdelijke bewakingscamera's met alarm

Tijdelijke bewakingscamera's met alarm

Lees meer