Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte

Kooi heeft jarenlange ervaring in het beveiligen van zonneparken

Het beveiligen van zonneparken is één van de expertises van Kooi. Tijdens de bouw bevinden zich dure panelen, omvormers en kabels op het terrein. Diefstal en vernieling vormen een groot risico en kunnen tot enorme schade leiden. Wij bieden een totaaloplossing voor zonneparkbeveiliging aan, zodat we onze klanten volledig kunnen ontzorgen.

De detectiecamera’s zijn verbonden met het Kooi Alarm Center, waar ervaren centralisten 24/7 meekijken. Zij kunnen van afstand een sirene of luidspreker activeren. In 99% van de gevallen voorkomt dit diefstal of vandalisme. Mocht de inzet van politie toch nodig zijn, dan nemen wij de interventiekosten voor onze rekening. Directe alarminterventie is namelijk inbegrepen in onze complete dienstverlening voor zonnepark beveiliging.

Voordelen Kooi
Zonnepark beveiliging
  • U bent niet gebonden aan abonnementskosten
  • Interventiekosten zijn altijd inbegrepen in onze service
  • Tijdens ongewenste situaties wordt meteen actie ondernomen met een ingesproken bericht en de sirene
  • Bewezen effectief om indringers af te schrikken en schade te voorkomen
  • Na de werkuren of ‘s avonds wordt u niet gestoord door inkomende alarmen
zonnepark beveiliging met kooi camerabeveiliging

Regelgeving omtrent zonneparkbeveiliging

Zonneparken zijn een relatief recente ontwikkeling, waarbij veel nieuwe vraagstukken ontstaan zijn. Vooral verzekeringstechnisch. Sinds 2020 is het bijvoorbeeld verplicht om een gecertificeerd en actief beveiligingssysteem te installeren om het zonnepark te beschermen tegen calamiteiten.

Schade door diefstal of vernieling kan veel geld kosten. Het gaat vaak niet alleen om vervanging van materiële zaken, maar ook om verlies van opbrengst, herstelkosten of compensatiekosten. Alleen wanneer u aan de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij voldoet zullen zij de kosten dekken.

Een nieuwe beveiligingsvraag voor zonneparken

Het volstaat niet om uw locatie te beschermen met een omheining. Het hele zonnepark moet onder toezicht staan van gecertificeerde detectiecamera’s en alarmmeldingen moeten onmiddellijk doorgestuurd worden naar een alarmcentrale. Zo kan er snel actie ondernomen worden.

Wij maken gebruik van onze eigen mobiele camera-units, ofwel de Unit For Observation. Deze zijn verbonden met het Kooi Alarm Center, waar ervaren medewerkers 24/7 meekijken. Zij kunnen vanop afstand een sirene of luidspreker activeren. In 99% van de gevallen voorkomt dit diefstal of vandalisme in uw zonnepark. Moest het toch nodig zijn om interventie of de politie in te zetten, dan nemen wij de interventieosten voor onze rekening. Directe alarminterventie is immers inbegrepen in onze complete dienstverlening voor zonneparkbeveiliging.

Het Kooi Alarm Center waakt over uw bezittingen

Heeft u het al meegemaakt dat uw zonnepanelen gestolen werden? We hopen van niet. Maar het is altijd verstandig om in de toekomst voorbereid te zijn op diefstal, vernielingen en andere situaties. Transformatoren, bekabeling en andere apparatuur zijn populair bij inbrekers. Ook vernielingen komen voor in zonneparken. Onze camera’s kunnen uw zonneparken goed in beeld brengen, maar wat als er effectief ongewenste bezoekers op het terrein verschijnen?

We beschikken over het Kooi Alarm Center. Onze beveiliging van zonneparken helpt om vanop afstand de diefstal van zonnepanelen tegen te gaan. Geen overbodige inzet van mankracht, wel dag en nacht toezicht op uw zonnepark. Naast een efficiënte werkwijze, kunt u ook rekenen op uitstekende service. Daarbij hoort uitgebreide rapportering van incidenten en altijd persoonlijk contact.

Kooi biedt totale beveiliging voor uw zonnepark

Kooi onderscheidt zich door een totaalpakket aan te bieden voor de beveiliging van uw zonnepark. Wij beschikken over verschillende middelen om de perfecte oplossing voor u te creëren. Iedere camera-unit kan, indien nodig, uitgebreid worden met extra systemen om deze autonoom te laten draaien.

Een groot voordeel van ons beveiligingssysteem is dat we de installatie snel kunnen aanpassen of verplaatsen wanneer het zonnepark verandert, zodat deze altijd optimaal beschermd is. Wij blijven continu werken om de systemen te verbeteren, waardoor we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Weten of uw zonnepark goed beveiligd is?

Vraagt u zich af of de beveiliging van uw zonnepark in orde is? Contacteer ons dan. We voeren graag een gratis beveiligingsscan voor u uit om diefstal van uw zonnepanelen te voorkomen.

Wij beschikken over de middelen om voor iedere opdrachtgever een op maat gemaakt plan te creëren. Hierbij houden we rekening met de omvang van het zonnepark, de camerabeveiliging die hiervoor nodig is en de eisen van de verzekeringsmaatschappijen. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen met onze zonneparkbeveiliging.

 

Oplossingen voor elk type terrein
UFO Go
UFO Go

Camerabewaking voor inritten en toegangshekken.

Bekijk
UFO Prime
UFO Prime

Effectieve camerabewaking voor specifieke objecten.

Bekijk
UFO Medium
UFO Medium

Slimme beveiliging voor grote en complexe locaties.

Bekijk
UFO Pro
UFO Pro

Camerabewaking voor extra grote terreinen.

Bekijk
UFO Go
UFO Go

Camerabewaking voor inritten en toegangshekken.

Bekijk
UFO Prime
UFO Prime

Effectieve camerabewaking voor specifieke objecten.

Bekijk
UFO Medium
UFO Medium

Slimme beveiliging voor grote en complexe locaties.

Bekijk
UFO Pro
UFO Pro

Camerabewaking voor extra grote terreinen.

Bekijk

Veelgestelde vragen over het beveiligen van zonneparken


Wat zijn de kosten van zonneparkenbeveiliging?

Kooi werkt op een efficiënte manier om zo de kosten laag te houden. De exacte kosten verschillen per project, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van het zonnepark en de hoeveelheid mobiele cameramasten die nodig zijn. We stellen graag een persoonlijke offerte voor u op.

Waarom is het beveiligen van een zonnepark zo belangrijk?

Diefstal en vandalisme leiden niet alleen tot materiële schade van transformatoren, bekabeling en andere apparatuur, maar het levert ook veel immateriële schade op door vertraging van projecten en opbrengstverlies. Bovendien komen verzekeringsmaatschappijen enkel tussen in de kosten als u voldoet aan de voorwaarden.

Welke apparatuur gebruikt Kooi?

De nadruk ligt op camerabeveiliging met geavanceerde en mobiele bouwbeveiligingscamera’s. Dit noemen we ook wel de Unit For Observation (UFO). Voor broeihaardgevaar gebruiken we de Rising Early Detection (RED), een geavanceerde camera voor broeihaarddetectie.

Hoe maken de beveiligingscamera’s contact met de alarmcentrale?

De camerabewakingssystemen beschikken over een snelle en stabiele 4G-verbinding. Wanneer zich een verdachte situatie voordoet, ontvangt de meldcentrale meteen een melding van de UFO. Zo kunnen we onmiddellijk actie ondernemen om uw zonnepark efficiënt te beveiligen.

 

Kooi beveiliging voor elk type terrein
Werfbeveiliging
Werfbeveiliging

Efficiënte beveiliging voor uw bouwwerf

Lees meer
Terreinbeveiliging
Terreinbeveiliging

Voorkom schade en diefstal met terreinbeveiliging.

Lees meer
Recyclage sector
Recyclage sector

Vroegtijdig signaleren van brand- en broeihaarden bij afvalopslag.

Lees meer
Zonnepark beveiligen
Zonnepark beveiligen

Camerabeveiliging tijdens de bouw van zonneparken.

Lees meer
Windmolenparken
Windmolenparken

Beveiliging tijdens de bouw van windmolenparken.

Lees meer
Immobiliën en leegstandbeveiliging
Immobiliën en leegstandbeveiliging

Camerabeveiliging voor leegstaande gebouwen en immobiliën.

Lees meer
Rijplaten beveiliging
Rijplaten beveiliging

Beveilig uw rijplaten met camerabeveiliging

Lees meer
Beveiliging opslag
Beveiliging opslag

Camerabeveiliging voor uw kostbare materialen.

Lees meer
Parkeerplaats beveiliging
Parkeerplaats beveiliging

Tijdelijke camerabeveiliging voor parkeerplaatsen.

Lees meer
Brandstofbeveiliging
Brandstofbeveiliging

Voorkom brandstofdiefstal van uw machines en materieel.

Lees meer
Werfkeetbeveiliging
Werfkeetbeveiliging

Beveilig uw werfketenpark met camerabeveiliging.

Lees meer