Bel ons +31 88 247 5610
Kooi Alarm Center +31 88 247 5601
Bel ons direct
Contact
1
2

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? We kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
25 oktober 2023

Met haar innovatieve broeidetectie camera’s heeft Kooi Camerabewaking definitief voet aan wal gezet in België. Voor de nachtmerrie van elk recyclage- en afvalverwerkingsbedrijf, vuur in haar opslag, biedt Kooi met haar Rising Early Detection-camerasysteem (RED) en haar eigen 24/7 Alarm Center een passende en geruststellende oplossing. “Je kunt overal een beveiligingscamera kopen en zeggen: ‘Ik ben beveiligd.’ Maar het gaat om het hele palet aan diensten dat erachter zit,” vertelt sales manager Martin Saverys.

Met open vizier en zijn karakteristieke glimlach bezoekt Martin dagelijks recyclage- en afvalverwerkingsbedrijven in heel België. Hij vertelt er het verhaal hoe de warmtebeeldcamera RED rust brengt in de loods en de klant daarbij compleet ontzorgt. “Kooi staat voor een grote uitdaging in België om naamsbekendheid te krijgen als dé specialist in branddetectie in de afvalwereld. Veiligheid is in België ook écht een issue.” 

Hulp aanbieden

Martin ziet met lede ogen aan hoe recyclage- en afvalverwerkingsbedrijven steeds vaker te kampen krijgen met vuur op locatie. Alleen al het aantal door lithium-ion-batterijen veroorzaakte branden in de branche is in tien jaar tijd verdrievoudigd. “Daarom benader ik ook bedrijven die recent branden hebben gehad met de vraag of ik ze enige hulp kan aanbieden,” aldus Martin. “We kunnen immers snel reageren met onze tijdelijke mobiele warmtebeeldcamera systeem de RED Mobile totdat de situatie op de site onder controle is. Dat wordt erg gewaardeerd.” 

 

 

Op de foto: Martin op werkbezoek bij een klant. Boven hem uit torent de RED-fixed camera die 24/7 het terrein scant op toenemende temperaturen. 

25 11Zon

Rode draad

Het continue contact met klanten loopt als een rode draad door Martins leven. Ooit begon hij in de maritieme wereld. Van daaruit belandde hij in de transportwereld. Zijn eerste stappen in de beveiligingsbranche zette hij bij de marktleider in brandblussers voor de automobielmarkt. “In België zijn brandblussers in voertuigen namelijk verplicht. Een zeer dynamische markt,” licht Martin toe.  

Elke dag leren

Eenmaal gepokt en gemazeld in de wereld van beveiliging én brandblussers lag een overstap naar Europees marktleider in broeidetectie voor de hand.  “Ik zag dat Kooi op zoek was naar een toegewijde sales manager met ervaring in security. Vooral de ambitie om de recyclage- en afvalverwerkende bedrijven met haar eigen RED-camerasysteem veiliger te maken sprak me enorm aan. In de gesprekken was meteen een klik. In deze dynamische branche leer ik bovendien elke dag weer.”

Humor

Energie krijgt Martin van het leggen van de vele contacten. “Deals sluiten is altijd leuk maar mensen en bedrijven in de sector leren kennen, dát vind ik misschien wel het allermooiste.” En typisch Martin hierin? “Ik ben altijd positief,” licht hij goedlachs toe. “En ik doe nooit valse beloften, zo ben ik niet. Blijf je woord trouw, daar kom je op de lange termijn altijd het verste mee.”

18 11Zon

Compleet palet aan diensten

Inmiddels landt de boodschap van een betrouwbare broeidetectie camera met een eigen Kooi Alarm Center bij steeds meer recyclage- en afvalwerkende bedrijven in België. “Weet je wat zo mooi is?” begint Martin. “Onze klanten praten niet zozeer over onze camera’s maar meer over onze service en diensten. Je kunt overal een beveiligingscamera kopen en zeggen: ‘Ik ben beveiligd.’ Maar het gaat om het hele palet aan diensten dat erachter zit.”

 

 

 

Op de foto: Martin biedt ook vaak zijn hulp aan wanneer recyclagebedrijven te kampen hebben gehad met vuur..

Fier

Martin ziet dat daarbij een voorname rol is weggelegd voor de medewerkers van Kooi, toch de ambassadeurs van het bedrijf. Net als hijzelf. “Het zijn bijvoorbeeld de collega’s in de meldkamer die fantastisch werk leveren met hun beeldanalyses maar ook in hun omgang met de klant. Het is de ganse ploeg van Kooi die er 24 uur per dag achter staat om de vragen te beantwoorden en kwesties op te lossen. Daar ben ik heel fier op. Geeft ook zelfvertrouwen als je weet dat je professioneel ondersteund wordt. Een rustgevend gevoel.”

Vuur op locatie 

Datzelfde gevoel gunt hij ook de recyclagebedrijven in België. “Zo had ik onlangs voor een mogelijke nieuwe klant een voorstel gemaakt maar die wilde er nog even over nadenken. Vlak daarna kreeg hij vuur op zijn locatie. Ik belde hem op om mijn hulp aan te bieden. Nu had hij verschillende voorstellen voor broeidetectie-oplossingen op tafel. Daarbij waren wij niet de goedkoopste maar het feit dat wij er waren om onze steun aan te bieden gaf uiteindelijk de doorslag. En nu is hij een tevreden Kooi-klant.”  

Opdrachtgevers waar we trots op zijn
Ivago
Renewi
Revatech
Veolia
Campine
Pre Zero
Cett
Beatsen