Bel ons +31 88 247 5610
Kooi Alarm Center +31 88 247 5601
Bel ons direct
Contact
1
2

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? We kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
22 november 2023

Hun Vlaamse RED-collega Martin Saverys zei het onlangs nog treffend: “Je kunt overal een beveiligingscamera kopen en zeggen: ‘Ik ben beveiligd.’ Maar het gaat om de hele waaier aan diensten die erachter zit.” Het zijn RED-projectmanager Jeroen Westendorp en manager Jelle Hoekstra van het Kooi Alarm Center die instaan voor die service en diensten. “Als we bellen, dan weet de klant meteen dat er écht iets aan de hand is. Wij bellen niet zomaar.”

In het hart van Kooi - het Alarm Center ongeveer 10 meter onder de grond - worden 24/7 duizenden camera’s in binnen- en buitenland gemonitord. Ook de RED-broeidetectiecamera’s die bij recyclage- en afvalverwerkende bedrijven de temperatuur in de gaten houden. “Vorige week hadden we nog een incident”, begint Jelle. “Een machinist zat op een werf in zijn kraan die in brand vloog zonder dat de man iets doorhad. Binnen de minuut hadden wij onze analyse klaar en hebben we de klant op de hoogte gebracht en in overleg de brandweer aangestuurd. Hierdoor bleef de schade gelukkig beperkt en de klant was zichtbaar opgelucht.”

Krachtige combi 

Dat is de kracht van de Rising Early Detection-camera in combinatie met het Kooi Alarm Center in een notendop. Als er iets in een vuilnishoop gaat broeien, krijgt het KAC een melding binnen en maakt de centralemedewerker meteen een analyse van de situatie. “En dan komt meteen het grote voordeel van onze RED naar boven”, vertelt Jelle. “Normale camerasystemen slaan alarm zonder enige filter. Dit brengt veel valse en onnodige alarmen met zich mee, waarbij wel steeds weer een beroep wordt gedaan op de klant.”

Menselijk oog

Als projectmanager RED heeft Jeroen veel contact met klanten. Hij weet dat door de slimme technologie van de RED onnodige paniek en onrust worden voorkomen. “Onze camera’s zijn uitgerust met artificiële intelligentie (AI), waardoor veel loze alarmen eruit worden gefilterd.” Is er brand, dan registreert de camera warmte en bewegende vlammen. Maar onlangs sloeg de RED ook aan op waterplassen waar de zon in reflecteerde. “Onze camera geeft dus genoeg classificaties aan dat beeld om het wel als een serieuze melding door te geven, omdat er toch een warmtetoename was”, licht Jelle toe. “Maar de centralemedewerker - het menselijke oog dus - ziet dat het een niet-bewegend object is en geen risico vormt. En dus blijft de klant van paniek bespaard.”

 

 

Op de foto: Een bedrijfsbrand kan niet te onderschatten gevolgen hebben voor de medewerkers.

1647720929345

Ontbrandingstemperatuur 

Dankzij artificiële intelligentie zijn de RED’s ook steeds slimmer geworden. “Wij hanteren standaardwaarden voor verschillende soorten ontbrandingstemperaturen. Papier heeft een lagere brandingstemperatuur dan huisvuil bijvoorbeeld. Dus wordt de software van de RED bij elk type afval weer anders ingesteld”, legt Jeroen uit.

Interpretatiespecialist

“Wij zijn écht gespecialiseerd in het interpreteren van beelden”, gaat Jelle verder. “Op de markt zien we bij soortgelijke aanbieders van broeidetectiesystemen vooral generalisten. Er is meer sprake van een detector dan van een camera. De klant krijgt dan de melding ‘We signaleren hitte’ of ‘We zien rookontwikkeling in hal 6.’ Onze centralemedewerkers kunnen in een hoek van 15 graden precies zien wat het probleem is. Ze signaleren een stijgende lijn in de temperatuur en adviseren meteen om snel de vuilnishoop uit elkaar te halen.” Jeroen knikt: “Als we bellen, dan weet de klant meteen dat er écht iets aan de hand is. Dan zijn zij ook meteen alert. Wij bellen niet zomaar.”

 

Microsoftteams Image (7)

Alarm binnen de 10 seconden oppikken

De centralemedewerkers van het Kooi Alarm Center zijn ook échte specialisten. Ze hebben allemaal een VOG voorgelegd en intensieve screenings ondergaan voordat zij achter de monitoren kruipen. De Video Toezicht Centrale is NEN 50518-gecertificeerd. Jelle: “Eén van de kwaliteitseisen hierbij is dat we 80% van onze broeimeldingen binnen de 30 seconden moeten oppikken. Dat halen we gemakkelijk. Wij pikken een melding gemiddeld zelfs binnen de 10 seconden op.” En dat is maar goed ook, want brand kan soms heel snel om zich heen grijpen. Jeroen: “Kijkend naar de concurrentie, is onze eigen meldkamer met de ultrakorte lijntjes toch wel uniek. En je kent de systemen waarmee je werkt door en door. Dat is ook enorm belangrijk!”

Op de foto: Dankzij kunstmatige intelligentie wordt de warmte van een vrachtwagenmotor herkend als vals alarm...

Garantie RED   

Alles staat of valt natuurlijk met de betrouwbaarheid van het RED-systeem. Gelukkig wordt op alle systemen 24/7 een ‘health check’ uitgevoerd. Zo’n 95% van de problemen kan remote verholpen worden, wat flink wat vuile kilometers scheelt. In de andere gevallen wordt het incident aan de klant gemeld, die dan tijdelijk extra waakzaam blijft tot het probleem opgelost is. Ook krijgt de eindverantwoordelijke bij het recyclage- of afvalverwerkingsbedrijf altijd keurig een rapport van wat we hebben waargenomen of wanneer we hebben gebeld. “Daar zijn we altijd heel transparant in”, zegt Jelle. “Men ziet zwart op wit dat wij alles in de gaten houden. Met een gerust gevoel kan de werf in het weekend achtergelaten worden.”

Nieuwe branches   

Bij Kooi ligt de focus nu ook op nieuwe branches waar de RED meerwaarde kan bieden. “Alles wat warm wordt, kunnen we beveiligen”, zegt Jeroen. “Wij zijn nu ook steeds vaker paraat in magazijnen waar elektrische accu’s van motorvoertuigen liggen opgeslagen. Die kunnen erg warm worden, zelfs in de verpakking. Door de RED in te stellen op het juiste aantal graden Celsius wordt ook deze warmte feilloos geregistreerd.”

Opdrachtgevers waar we trots op zijn
Ivago
Renewi
Revatech
Veolia
Campine
Pre Zero
Cett
Beatsen