Bel ons +31 88 247 5610
Kooi Alarm Center +31 88 247 5601
Bel ons direct
Contact
1
2

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? We kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator

Voor veel bedrijven is brandverzekering een belangrijk onderwerp. Vooral in de opslagbranche en in de recycling industrie is het risico op brand hoog. Verzekeringen zijn kostbaar, een jaarlijkse prijsstijging van 30 tot 40% op de premies is tegenwoordig normaal. Je wilt liever voorkomen dan genezen, dus investeren in brandpreventie en -detectie is noodzakelijk. Maar, heeft dit invloed op je verzekeringspremie?

De onzekere wereld van brandverzekeringen


Het verzekeren tegen brandschade is essentieel voor bedrijven om zichzelf te beschermen tegen financiële ondergang in geval van een brandramp. De verzekeringspremies stijgen jaarlijks en er zijn weinig garanties op kortingen. 

Maatregelen zoals broeidetectie en brandalarmen kunnen in sommige gevallen de premie verlagen. Er zijn brandverzekeraars die soms kortingen aanbieden, maar deze zijn vaak afhankelijk van individuele klanten en situaties. Het is dus niet mogelijk om een vaste korting op de premie te garanderen. Maar, de mogelijkheden liggen zeker op tafel. 


Welke factoren bepalen de hoogte van een brandverzekeringspremie?


De hoogte van een brandverzekeringspremie wordt bepaald door verschillende factoren. Verzekeringsmaatschappijen beoordelen deze factoren om het risico van schade door brand voor een specifiek bedrijf of pand te bepalen. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de hoogte van een brandpremie:

1. Type bedrijf en bedrijfsactiviteiten

Het soort bedrijf en de aard van de bedrijfsactiviteiten spelen een cruciale rol. Bedrijven die werken met brandgevoelige materialen of processen, zoals chemische fabrieken, lopen over het algemeen een hoger risico en kunnen hogere premies verwachten.

2. Gebouwkenmerken

De leeftijd, grootte, constructie en brandveiligheidsvoorzieningen van een gebouw zijn van invloed. Nieuwere, goed onderhouden gebouwen met modernere brandbestrijdingsapparatuur hebben meestal lagere premies.

3. Ligging

De locatie van een pand kan de premie beïnvloeden. Gebouwen in gebieden met een hoger risico op natuurbranden, overstromingen of andere natuurrampen kunnen hogere premies hebben.

4. Inventaris en apparatuur

De waarde van de bedrijfsmiddelen, waaronder inventaris en apparatuur, speelt ook een rol. Hoe meer waardevolle bezittingen een bedrijf heeft, hoe hoger de premie.
Veiligheidsprotocollen en training
Bedrijven die hun personeel trainen in brandpreventie en -bestrijding kunnen in aanmerking komen voor kortingen. Een goed veiligheidsbeleid kan de verzekeringskosten verlagen.

5. Claimsverleden

Als een bedrijf eerder claims heeft ingediend voor brandschade, kan dit de premie verhogen. Een schone claims-historie kan daarentegen leiden tot lagere premies.
Verzekerd bedrag
Het bedrag dat je wilt verzekeren, oftewel de dekking, heeft invloed op de premie. Hoe hoger de dekking, hoe hoger de premie.

6. Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je bereid bent te betalen voordat de verzekering in werking treedt. Een hoger eigen risico kan leiden tot lagere premies, maar betekent ook dat je meer uit eigen zak moet betalen bij een claim.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de premie een afweging is tussen de kosten van de verzekering en het risico dat een bedrijf bereid is te dragen. Het is raadzaam om met meerdere verzekeraars te praten, risicobeheer strategieën te overwegen en aandacht te besteden aan brandpreventie om zowel de veiligheid als de verzekeringskosten te optimaliseren. 

Verzekering tegen brand: is dat verplicht?

In de meeste landen is een brandverzekering voor bedrijven niet verplicht bij wet, maar er zijn uitzonderingen en bepaalde situaties waarin het verplicht kan worden gesteld. 

 Sommige bedrijven overwegen het niet afsluiten van een brandverzekering vanwege de hoge kosten. Dit is meestal niet verstandig, omdat dit een enorm bedrijfsrisico met zich meebrengt. Zelfs met broeidetectie kan het eigen risico zo hoog zijn dat de kosten van schade in geval van brand niet zelf kunnen worden gedragen. 

De rol van broeidetectie bij brandverzekering

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op het verkrijgen van een korting op de brandverzekeringspremie. Een van deze factoren kan de kwaliteit van de broeidetectie zijn, maar dit is afhankelijk van de specifieke situatie van het bedrijf.

 Zo biedt de Duitse verzekeraar Hubener korting op de premie als een recyclingbedrijf ons broeidetectiesysteem RED op locatie heeft.

Broeidetectie voor elk type terrein
RED Fixed
RED Fixed

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

RED Fixed
RED Mobile
RED Mobile

Verplaatsbaar brand- en broeidetectiesysteem.

Verplaatsbaar brand- en broeidetectiesysteem.

RED Mobile
RED Concrete
RED Concrete

Brand- en broeidetectie voor binnen- en buitenlocaties.

Brand- en broeidetectie voor binnen- en buitenlocaties.

RED Concrete
Product RED Fixed
RED Fixed

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

RED Fixed
Product RED Mobile
RED Mobile

Verplaatsbaar brand- en broeidetectiesysteem.

Verplaatsbaar brand- en broeidetectiesysteem.

RED Mobile
Product RED Concrete
RED Concrete

Brand- en broeidetectie voor binnen- en buitenlocaties.

Brand- en broeidetectie voor binnen- en buitenlocaties.

RED Concrete

RED: de oplossing van 247Kooi

Het RED-systeem (Rising Early Detection) van 247Kooi biedt geavanceerde broei- en branddetectie, wat bedrijven kan helpen om hun brandverzekeringspremie te optimaliseren. Dit systeem waarschuwt vroegtijdig met een goed protocol, waardoor het risico grotendeels wordt ingedamd. 

Het systeem beschikt over een thermometrische camera met speciale pan- en tilt-technologie. Hierdoor is 360 graden monitoring met een bereik tot 150 meter mogelijk. De bijbehorende software voor vroegtijdige branddetectie verwerkt temperatuurstijgingen realtime en meldt deze aan de 24/7 alarmcentrale.

Het bouwen van vertrouwen in RED als een alternatief voor een brandverzekering is echter niet zonder uitdagingen. Brand blijft een aanzienlijk risico, en het is een kwestie van 'wanneer' in plaats van 'of' er brand zal optreden. Bedrijven moeten over voldoende liquide middelen beschikken om dergelijke risico's te dragen.

Alternatieve (foutgevoelige) branddetectie technieken

Het vergelijken van broeidetectie met andere branddetectiesystemen, zoals rookmelders en sprinklers, is essentieel om de verschillen hiertussen te begrijpen.

  • Sprinklers vs. RED

Traditionele sprinklers kunnen alles nat maken, wat in de recyclingbranche tot aanzienlijke problemen kan leiden. RED is flexibeler en kostenefficiënter. Terwijl de initiële investering voor sprinklers tussen een half miljoen en een miljoen euro kan liggen, bedragen de jaarlijkse kosten voor RED slechts 20 tot 30 duizend euro.

  • Rookmelders vs. RED

Een rookmelder zegt het eigenlijk al. Is er rook, dan ben je eigenlijk al te laat. Want, waar rook is, is vuur! Ook staan rookmelders vaak in stoffige omgevingen en zijn ze gevoelig voor valse meldingen. Zelfs de rookmelders die gebruikmaken van lasers die de lucht analyseren zijn erg foutgevoelig. RED maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om valse meldingen te voorkomen en is daarmee betrouwbaarder dan traditionele rookmelders.

  • Handscanners en temperatuur lansen vs. RED

Handscanners bieden slechts een momentopname van de temperatuur en vereisen arbeidsintensieve, handmatige controles. Temperatuur Lansen meten de temperatuur binnen een beperkt bereik en zijn niet altijd accuraat genoeg, doordat ze slechts ongeveer een meter in omtrek meten. In tegenstelling tot deze beperkte alternatieven biedt RED een continue en uitgebreide monitoring van de temperatuur in een gebied, waardoor het vroegtijdig potentiële brandgevaren kan identificeren. Dit maakt RED effectiever in het voorkomen van brand en het minimaliseren van schade, terwijl het tegelijkertijd de noodzaak voor arbeidsintensieve handmatige controles overbodig maakt.

 

Waarom broeidetectie de beste keuze is

Brand verzekeringen zijn kostbaar en bedrijven zoeken naar manieren om deze kosten te besparen. En dat terwijl ze de risico's beheersen. Broeidetectie, zoals het RED-systeem van 247Kooi, kan een belangrijke rol spelen in dit proces. Hoewel het geen garantie is voor kortingen op verzekeringspremies, biedt het wel een krachtig middel om brand vroegtijdig te detecteren en daarmee de schade te beperken. Het vergelijken van verschillende branddetectiesystemen laat zien dat RED een kostenefficiënte en betrouwbare optie is voor bedrijven die hun verzekeringskosten willen beheersen.

Verzekering bij brand is essentieel, maar het loont de moeite om te investeren in geavanceerde broeidetectiesystemen om het risico te verminderen en mogelijke kortingen op verzekeringspremies te verkennen. Het blijft een complexe en dynamische kwestie, maar met de juiste aanpak kunnen bedrijven hun activa en medewerkers beter beschermen tegen brandschade.

Deze klanten kiezen voor Kooi
Attero
Renewi
Avri
Omrin
AVR
Pre Zero
Alba
Remondis