Bel ons +31 88 247 5610
Kooi Alarm Center +31 88 247 5601
Bel ons direct
Contact
1
2

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? We kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
28 februari 2023

Koperkabels, gereedschap, brandstof. Niets is tegenwoordig meer veilig op een bouwwerf met dieven en vandalen constant op de loer. Maar liefst een op de twee bouwfirma's is slachtoffer van 1 tot 3 diefstallen per jaar op haar bouwwerven. Diefstal of vernieling brengt bovendien extra kosten met zich mee én vervelende vertraging van uw project. De UFO’s van Kooi Camerabewaking bieden hierop het antwoord. Met hun infraroodcamera’s en back-up van het eigen Kooi Alarm Center is iedere bouwwerf 24/7 beveiligd.

“Ik had verwacht dat we in het stadscentrum meer overlast zouden hebben, maar tot nu toe zijn er nog geen indringers gesignaleerd. Waarschijnlijk is het ook de preventieve werking die van de UFO uitgaat,” vertelt Noah Wols van de aannemersgroep G-Kracht. Die is momenteel bezig om de kades van de Amsterdamse grachten te renoveren. Op het ponton en aan de kade houden twee Units For Observation (UFO) de wacht. Wols: “Allereerst is er de vlotte communicatie met de verkoopadviseur van Kooi over de positionering van de camera. De prijs voor de huur is bij Kooi ook bijzonder scherp vergeleken met andere aanbieders van mobiele camerabewaking. De UFO detecteert ons heiponton met de 50 tons kraan, de containers met uitrusting en het klein materieel. Nu staat er ook één op de kade voor het beste overzicht.”

Groot detectiebereik en infrarood licht

Vanaf 2010 verzorgt Kooi mobiele camerabewaking bij alle mogelijke projecten: bouw, infrastructuurwerken of de aanleg van windmolen- en zonneparken. Het bedrijf doet dat vanuit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en Denemarken. Zo hebben de UFO’s al meer dan 5000 bouwwerven beveiligd in meer dan 20 Europese landen. Alle camera’s worden bovendien in eigen huis geproduceerd. De technisch hoogwaardige camera beschikt over een groot detectiebereik en werkt met infrarood licht. "Dankzij dit licht hebben omwonenden gelukkig ook geen overlast van fel licht in de avond,” vertelt Wols.

Op de foto: Noah Wols aan de eeuwenoude Amsterdamse kademuren.

23 Min

Snelle reactietijd

In het Kooi Alarm Center (KAC) in Drachten houden centralisten de bouwwerf 24/7 in de gaten. Bij detectie van indringers laat de UFO een luide sirene klinken en is er een waarschuwingsboodschap te horen. In bijna 95% van de gevallen zetten de indringers het dan op een lopen. Manager Jelle Hoekstra van het KAC: “We doen alles om zo snel mogelijk binnenkomende meldingen aan te nemen. De snelle reactietijd maakt ons uniek. Onze drive is om binnen 10 seconden meldingen aan te nemen.”

2N5a9708

Op de foto: De RED kent verschillende types, geschikt voor elke omgeving. Zo is de RED Mobile eenvoudig te verplaatsen. Handig als ook vuilbulten steeds weer in uw hal of werf verschuiven.

RED, de camera die smeulend materiaal detecteert

Naast de UFO produceert Kooi ook nog de RED: Rising Early Detection Dit is een thermometrische camera die 360 graden kan roteren. De RED detecteert 150 meter ver. In een optimale situatie kan 70.000 m2 met een systeem in detectie worden gezet. De camera detecteert dit gebied in een tour, waarbij het systeem smeulend materiaal detecteert door middel van trendanalyse. Zeer geschikt dus om bij afvalverwerkende en recyclage bedrijven stijgende temperaturen in vuilnisbelten detecteren en zo smeulen en brand te voorkomen. Nadat bij recyclage bedrijf Van den Noort in het Brabantse Dongen in maart vorig jaar brand woedde in een papierhal, koos het voor een mobiel RED-systeem. “Het is fijn om te weten dat onze afvalopslag continu preventief gemonitord wordt op smeulen en dat er direct actie wordt ondernomen zodra er verhoogde temperaturen worden gemeten,” aldus directeur Babs van den Noort. “Er zijn gelukkig ook geen grote incidenten meer geweest."  

Ivago
Renewi
Revatech
Veolia
Campine
Pre Zero
Cett
Beatsen