Bel ons +31 88 247 5610
Kooi Alarm Center +31 88 247 5601
Bel ons direct
Contact
1
2

Benieuwd wat Kooi Camerabewaking voor je kan betekenen? We kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
24 oktober 2022

Windenergie is hot. Van alle nieuwe windinstallaties Europa waren in 2021 veruit de meeste aan land gebouwd. Liefst 81%. En de Benelux levert hier ook een fors aandeel in. Nieuwbakken salesmanager Patrick de Leeuw zit dan ook nauwelijks stil. “Ik ben verantwoordelijk voor alle windparken in de Benelux om ervoor te zorgen dat daar een Kooi camera staat. Diefstal van kostbare materialen levert dure vertragingen op en dat willen we voorkomen.”

We zijn op weg naar het Vlaamse Beerse waar op het terrein van baksteenproducent Wienerberger windgigant Nordex twee windturbines van ruim 130 meter hoog bouwt. De UFO’s van Kooi zijn besteld en chauffeur Barry van transportpartner Koster komt ze plaatsen. Een mooie gelegenheid voor Patrick om kennis te maken met de klant en om te zorgen dat de camera’s op de juiste plek worden neergezet. “Op basis van de plattegrond van het terrein hebben we een plan gemaakt waar onze zes Units For Observation (UFO) moeten komen,” zegt hij.

Bezinning
Onlangs maakte Patrick de overstap naar Kooi. “Ik heb 16 jaar gewerkt in de consumentenelektronica. Ik begon al in mijn jonge jaren en werd later eindverantwoordelijke voor de merken Remington en Russell Hobbs bij Bol.com, Coolbue en Wehkamp.” Toen kwam corona. Voor velen een periode van bezinning. Ook voor Patrick. “Ik wilde iets compleet anders gaan doen. De bouw, duurzaamheid en energie trok me enorm. In de vacature Salesmanager Wind voor de Benelux bij Kooi Camerabewaking zag ik al die facetten in zich verenigd.” Twee fijne gesprekken en de voelbaar prettige sfeer trokken hem definitief over de streep. “Uit de beoordelingsgesprekken bleek bovendien dat ik geknipt was voor projectmatig werken en relatiebeheer,” aldus Patrick. “Dat was nog het mooiste om te horen.”

Kleiner

Inmiddels rijden we door Flevoland, even voor Lelystad, waar links rijen windturbines het landschap bepalen. “Kijk, de windparken Blauw en Groen,” wijst Patrick.” Grote projecten van wel 40 tot 50 turbines. Dat zit er de komende jaren in de Benelux niet meer in. Er zullen kleinere projecten komen. In België kan het nog wel wat groeien, maar daar zijn het ook parken op kleinere schaal. In Lommel hebben we overigens nog wel een Nordex-project van 12 wind- turbines.”  

Op de foto: Als het even kan assisteert Patrick ook bij de installatie en positionering van de UFO's op locatie. 

7

Diefstal en ongelukken

Aangekomen op het immense Wienerberger terrein maken we kennis met Alex Jidovu. Hij is site-manager van Nordex. “Het is een uitdagend terrein,” zegt hij terwijl hij een sigaretje opsteek. De Roemeen heeft al vaker met Kooi samengewerkt. “Ik hou van de manier waarom Kooi de zaken aanpakt.” Samen met chauffeur Barry, die ook is opgeleid om de UFO’s compleet te installeren, worden de camera’s en de powerboxen op zes cruciale punten op het terrein neergezet. “Mij gaat het er vooral om dat we de bouwplaats met de materialen bewaken,” verklaart Patrick. “Diefstal levert dure vertraging op voor Nordex. Zeker nu materialen en grondstoffen lange levertijden hebben.” Alex knikt en voegt toe: “Voor ons zijn de camera’s van Kooi ook bedoeld voor verkeersbeheersing management. Er is zoveel intensief verkeer dat we gewoon ongelukken willen voorkomen.”

Familiair

Terugrijdend mijmert de kersverse salesmanager nog even hardop. “Voordat ik begon kreeg ik eerst goede verkoopopleidingen maar ook trainingen in de techniek van alle camera’s en powerboxen. Dat is heel prettig als je bij de klant bent want dan kun je ze goed helpen. En de sfeer bij Kooi is gewoon leuk. Collegiaal, familiair en professioneel. Nee, ik heb de goede keus gemaakt.”

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u ook een veilige bouwplaats? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing om uw terrein te beveiligen.